HUROEN
Tusnadfurdő
“Az olyan helyekre vezető utakat, ahová érdemes eljutni, nem lehet lerövidíteni.”(Helen Keller)

 
 
 
 
 
 
 
 
HÍREK


A Minority Safepack – Egymillió aláírás az európai sokszínűségért” kezdeményezés aláírása

 

Testvérvárosunk Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere kiáll a magyar nemzeti kisebbségekért

Ughy Attila polgármester arra kérte Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata Képviselő-testületét, hogy közösen álljanak ki a határon túli magyar nemzeti kisebbségért és aláírásukkal támogassák a Minority SafePack elnevezésű európai polgári kezdeményezést. Az egyhangú döntés értelmében az önkormányzat a jövőben segíti a “Minority Safepack – Egymillió aláírás az európai sokszínűségért” programot, a székelyföldi magyarokkal való szolidaritás jeléül pedig az önkormányzat által alapított közművelődési és szociális feladatot ellátó költségvetési szervek épületein kihelyezi a székely zászlót.

Ughy Attila felhívta a figyelmet, hogy hatalmas erkölcsi támogatást jelentene a magyarság kulturális, nyelvi és vallási értékeit határon túlon képviselő kisebbségek számára, ha ezen kezdeményezés mögött Budapest és az ország többi önkormányzata is felsorakozna.

Tusnádfürdő polgármestereként egyetértve Ughy Attila polgármester úr felvetésével, tisztelettel kérem városvezető kollégáimat és barátaimat, hogy hasonlóan cselekedjenek és támogassák ezt az Európai Uniós polgári kezdeményezést.

A Minority Safepack – Egymillió aláírás az európai sokszínűségért” kezdeményezés aláírása: https://ec.europa.eu/citizens-initiative/32/public/#/

 

Albert Tibor

Tusnásfürdő, 2018 január 25

 « Vissza

 
FŐOLDAL  |  HÍREK  |  VÁROSUNK  |  ÖNKORMÁNYZAT  |  TURIZMUS  |  GALERIA  |  KIADVÁNYOK