HUROEN
Tusnadfurdő
“Az olyan helyekre vezető utakat, ahová érdemes eljutni, nem lehet lerövidíteni.”(Helen Keller)

 
 
 
 
 
 
 
 
HÍREK


„Európa a polgárokért” program keretében "Testvérváros-program"

 

 

2014.8.29-én a résztvevők megismerkedtek a partner községek és szervezetek képviselőivel. A program a jelenlévők fogadásával és megvendégelésével kezdődött egy közös ebéd keretében. A partnerek bemutatták a községük, városuk hagyományait, műemlékeit, kultúrtörténeti értékeit. A program egy konferenciával folytatódott, amely Európa történelmét terjesztette elő az érdeklődő résztvevőknek. A konferencia záró pontjaként megvitatták Európa politikai helyzetét, az Európai Parlament működését és jövőjét. A kulturális program része volt a fényképkiállítás Európai természet témában, ifjúsági EU vetélkedő és kreatív versenyek. Ezt követően a helyi és vendég csoportok léptek fel műsorukkal, este pedig koncertek szórakoztatták a közönséget.

 

 

 

 

 

 

 

 

2014.8.30-án a találkozó résztvevői a szorosabb összeismerkedésre összpontosítottak a partner községek képviselőivel. Nemzetközi gulyásfőző versenyt rendeztek Erópai ízek“ címmel, amelybe bekapcsolódtak a projekt partnerek is. Elkészült Szlovákia legnagyobb, 214 l-es fröccse, amelyet a Magyarországi Szikvízgyártók Jedlik Ányos Lovagrendjének 236 literes űrtartalmú poharában keverték. Az egész nap folyamán koncerteket, tánc és ének fellépéseket tekinthettek meg, a helyi és vendég résztvevők és csoportok gondoskodtak a jó hangulatról. Gyermekes családok játékokon vettek részt „Út Európába“ címmel, melyben információkat szereztek az Európai Unióról. Továbbá nyilvános megbeszélés folyt az Európai Unióról, az európai parlamenti választásokról és az európai politikáról. A projekt partnerek megbeszélést tartottak a lehetséges együttműködésről a jövőben és aláírták a partneri szerződést. Az est folyamán folytatódtak a táncos, énekes fellépések, koncertek és utcabál zárta a szombat estét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2014.8.31-e a nemzetközi ifjúsági kvízzel kezdődött az Európai Unió országairól. A partnerek megvitatták a jelenlegi európai politikát, az európai parlament tevékenységét, Európa jövőjét. Mindezt egy közös ebéddel egybekötött társalgás követte a jövőbeni együttműködésről, majd elbúcsúztak a partnerek egymástól.

 

 

 « Vissza

 
FŐOLDAL  |  HÍREK  |  VÁROSUNK  |  ÖNKORMÁNYZAT  |  TURIZMUS  |  GALERIA  |  KIADVÁNYOK