Medvefesztivál és kézműves vásárBetűméret:

Hagyományszerűen szervezték már idén harmadik alkalommal a Medvefesztivál, 3 napos rendezvényt melynek finanszirozása  helyi turisztikai pályázat révén valósult meg.

Az esemény alapgondolata az igények megnövekedése nyomán született, illetve hogy meghosszabbítsák a turistaszezont. Kiemelkedő szempont a szervezés lebonyolításában, hogy a  fesztivál családbarát legyen, és hogy témája Tusnádfürdőhöz is kapcsolódjon. Adta magát a név, hiszen jó ideje már, hogy a medvék szerves részét képezik a város mindennapjainak. A programok három különböző vonalon zajlottak ebben az évben is: előadások, szórakozási lehetőségek, és vásárt is szerveztek.

Ezen a rendezvényen keresztül turisztikai vonatkozású célok kerülnek előtérbe, amint az egyik társszervező facebook oldalán olvasható:

https://www.facebook.com/search/top/?q=tusn%C3%A1df%C3%BCrd%C5%91%20%C3%A9s%20k%C3%B6rny%C3%A9ke

Tusnádfürdői Medvefesztivál és Kézműves Vásár

Időpont: 2018. Szeptember 14-16.
Helyszín: Tusnádfürdő | Millenniumi Emlékpark | Zöld sátor

Egy „barátságos” hozzáállás népszerűsítése a természettel és a barna medvével szemben, a helyi lakosság és a tusnádfürdői turisták körében, mint egy első lépés egy hosszútávú és fenntartható együttélés felé.

Ugyanakkor cél az ökoturizmus népszerűsítése barna medve jelenlétére alapozott reklámanyagokon keresztül a város környékén és a Sólyomkő Természetvédelmi Rezervátumban.

Társfinanszírozók:
A Polgár-Társ Alapítvány és a MOL Románia és a "Green Entrepreneurship Romániai Ökoturisztikai Desztinációk Fejlesztése" program keretében támogatott projekt, amely a Romanian-American Foundation és a Polgár-Társ Alapítvány közös programja.

FEDEZD FEL! – a természeti és kulturális értékeket...
KÓSTOLD MEG! – a kulináris kínálatok...
PRÓBÁLD KI! – a minőségi tapasztalatokat és élményeket...

a Tusnádfürdő és környéke ökoturisztikai desztinációban

www.eco-turism.ro