Tusnad Gastro Blues FestBetűméret:

Az ACCENT GeoÖkológiai Szervezet a Tusnádfürdői Polgármesteri Hivatallal együttműködve azért hozta létre ezt az eseményt, hogy népszerűsítse a bluest, az elitista közönség kedves műfaját, a környék ökoturisztikai vonzóerejét és a helyi gasztronómiát.

Az első fesztivál rendkívüli körülmények között valósult meg, és hamar felkeltette az érdeklődők és a mass-media figyelmét. Ez motivál minket, és a lelkes támogatás, amit a helyiektől kaptunk, hogy 2021. május 14−16 között megrendezzük a második #TusnadGastroBluesFest-et. Annak ellenére, hogy úgy tűnik, ezek az idők arra hivatottak, hogy hívják fel figyelmünket a dolgok bizonytalanságára, a szabályok pedig egyik napról a másikra megváltozhatnak, mi nem engedtük el álmainkat, nem hagyjuk, hogy a Tusnád Gastro Blues Fest megszűnjön! Eltökéltük magunkat, hogy újra felkínáljuk önöknek az egyedi zenei és kulináris élményt, ihletet merítve az első alkalmat követő pozitív reakciókból. A művészek, a partnereink és az egész csapat újra összeteszi erejét, hogy a #TusnadGastroBluesFest 2021-ben is folytatódhasson.

A különleges szépségű helyszínen megrendezett Tusnad Gastro Blues Fest egy olyan esemény, amely egyedi elgondolásban egy helyre hozza az élő zenét és a gasztronómiát, intenzív érzéki élményeknek ad teret, miközben Tusnádfürdőt és környékét, mint ökoturisztikai célpontot egy olyan kulturális közösség látókörébe helyezi, amely rezonálni tud a hely különlegességével, nagy távolságok megtétele nélkül. A fesztivál 3 napja alatt a blues koncertek mellett arra hívjuk az érdeklődőket, hogy ízleljék meg a „Papa la Șoni” ínycsiklandó főztjeit. Ugyanakkor a koncertek teljes ideje alatt hagyományos székely ételek kerülnek felszolgálásra, melyek közül nem fog hiányozni a paprikás, a gulyás vagy a kürtőskalács és a lángos. Szombaton és vasárnap 12:30 − 14:00 és 15:30 − 17:00 időközökben várjuk önöket a Bentea Robert-Claudiu sommelier vezette BORKÓSTOLÓRA, mely egybe lesz fűzve egy GASZTRONÓMIAI élvezkedéssel, a mesterszakácsok főztjeinek  kóstolgatásával. A fesztivál keretein belül megtekinthetnek egy FOTOKIÁLLÍTÁST Adrian Mociulschi első alkalomról készült fényképeiből. Az este a bluesé. Minden este nagy művészek lépnek színpadra, hazaiak és külföldiek egyaránt (USA, UK, HU, SRB, DK). A befutott művészek mellett tehetséges fiatalokat